Met de Vespa door Tongeren

De oudste stad van België: Tongeren

± 85 km

De oudste stad van België, maar toch ook verrassend vernieuwend. In Tongeren vloeien oudheid, moderne architectuur, het land van Loon en de bloesems samen. Je kan er een bezoekje brengen aan oa de Onze- Lieve- Vrouwebasiliek, het Gallo-Romeinsmuseum, de Romeinse muur,… Deze route brengt je niet alleen naar Tongeren, maar leidt je ook langs kastelen en prachtige landschappen. Dit is een combinatie van  het plezier, de rust  van Haspengouw en de gezellige stad Tongeren.

vespa 2

Bloesemroute

± 85 km

Deze route laat je genieten van alle troeven die Zuid-Limburg te bieden heeft: rustige velden, prachtige landschappen, mooie kastelen, pittoreske dorpjes, fruitboomgaarden,… Je hebt oneindig veel mogelijkheden om even halt te houden en te genieten van de omgeving of een kijkje te gaan nemen in het prachtige kasteel van Alden Biesen, enz. Een rustig plekje  tussen de fruitboomgaarden vinden om te picknicken zal geen probleem zijn. Je waant je in Toscane! Na een dagje Haspengouw voel je je herboren! Meer informatie kan je ook vinden op: https://www.visitbilzen.be/bloesems

Maaslandse route met de Vespa

De Maasland-route

± 75 km

Deze route neemt je mee naar Oud-Rekem, verkozen als mooiste dorp van Vlaanderen. Rij mee langs de mooie dorpen zoals Waltwilder, Hoelbeek en Munsterbilzen. Van hieruit rij je door naar de Lieteberg, bekend voor het ‘blote-voetenpad’. We nemen je mee langs de FN- fabriek, Duivelsberg (rallycross) en loodsen je zo naar Oud-Rekem .Op de terugrit volgen we de Maas en passeren we één van de vele overgebleven bunkers uit WO II. Je passeert ook de mooie natuurgebieden in Lanaken en Gellik (de Krieckaert). Deze route is ideaal voor mensen die houden van natuur gecombineerd met een beetje geschiedenis.

Brouwerij Val-Dieu

Een tripje via de brouwerij Val-Dieu

± 95 km

Via het wijnkasteel van Genoelselderen neemt deze route je mee richting Valmeer. Je passeert langs Petit-Lourdes. Via de bekende Hallembaye ga je naar Visé. In het centrum kan je lekkere ijsjes gaan eten in de Panpan. Van hieruit rij je verder door het heuvelachtig landschap naar de brouwerij van Val-Dieu. Hier kan je als je wil eens gaan proeven van de lekkere bieren die ze er brouwen (niet te veel natuurlijk, want je moet nog een eindje rijden!). De route neemt je nadien mee via de Planck naar Eben Emael en Kanne, bekend om hun mooie plekjes, natuur en natuurlijk de mergelgrotten.