Routes

1 Mooie, exclusieve haspengouw-route!!

Deze route laat je genieten van alle troeven die Zuid-Limburg te bieden heeft: rustige velden, prachtige landschappen, mooie kastelen, pittoreske dorpjes, fruitboomgaarden,…

Je hebt oneindig veel mogelijkheden om even halt te houden en te genieten van de omgeving of een kijkje te gaan nemen in het prachtige kasteel van Alden Biesen, het kasteel van Rullingen, enz

Een rustig plekje  tussen de fruitboomgaarden vinden om te picknicken (optie) zal geen probleem zijn.

Je waant je in Toscane!

Na een dagje haspengouw voel je je herboren!

( ongeveer 85 km)

 2 De route rond de oudste stad van Belgie (Tongeren)!!

De oudste stad van België, maar toch ook verrassend vernieuwend.

In Tongeren vloeien oudheid, moderne architectuur, het land van Loon en de bloesems samen.

Je kan er een bezoekje brengen aan oa de Onze- Lieve- Vrouwebasiliek, het gallo- Romeinsmuseum, de romeinse Muur,…

Deze route brengt je niet alleen naar Tongeren, maar leidt je ook langs kastelen en prachtige landschappen.

Dit is een combinatie van  het plezier, de rust  van Haspengouw en de gezellige stad Tongeren.

(ongeveer 85 km)

 

3 Brouwerij Val-dieu!!

Via het wijnkasteel van Genoelselderen neemt deze route je mee richting Valmeer.  Je passeert langs Petit- Lourdes.  Via de bekende Hallembaye ga je naar Visé.  In het centrum kan je lekkere ijsjes gaan eten in de Panpan.  Van hieruit rij je verder door het heuvelachtig landschap naar de brouwerij van Va-ldieu.  Hier kan je als je wil eens gaan proeven van de lekkere bieren die ze er brouwen (niet te veel natuurlijk, want je moet nog een eindje rijden!!).  De route neemt je nadien mee via de Planck naar Eben- Emal en Kanne, bekend om hun mooie plekjes, natuur en natuurlijk de mergelgrotten.

(ongeveer 95km)

4 De Voerstreek-route!!

Deze route neemt je mee naar een landschappelijk fraai heuvelland, met bijbehorende, indrukwekkende dalen, waar doorheen twee zijriviertjes van de Maas stromen. Alles is er in harmonie met de natuur en het landschap. Met zijn romantische dorpskommen, waarin de kerk nog in het midden staat, de paternoster van kapelletjes en veldkruisen, oude hoeven, typische vakwerkhuisjes met silexmuren, kastelen met bijhorende domeinen, loofbossen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en zijn onvergetelijke panorama’s, oefent de streek in elk seizoen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoeker. Je kan natuurlijk altijd van onze routes afwijken indien je dat wil. Onze gps brengt je nadien weer op de goede weg. een aanrader!

(ongeveer 100km)

 

5 De Maasland- route!!

 

Deze route neemt je mee naar Oud- Rekem, verkozen als mooiste dorp van Vlaanderen.Rij mee langs de mooie dorpen  Waltwilder, Hoelbeek en Munsterbilzen.Van hieruit rij je door naar de Lieteberg, bekend voor het ‘blote- voetenpad’.We nemen je mee langs de FN- fabriek, Duivelsberg (rallycross) en loodsen je zo naar Oud- Rekem.Op de terugrit volgen we de Maas en passeren we één van de vele overgebleven bunkers uit WO II.Je passeert ook de mooie natuurgebieden in Lanaken en Gellik (de Krieckaert). Deze route is ideaal voor mensen die houden van natuur gecombineerd met een beetje geschiedenis.

(ongeveer 76km)